Whitesnake, Scorpions и аз – какво е общото?


2020-та година, Second Singapore Rockfest.

Дълго време се чудех всъщност аз какво точно правя. Мислех си, че съм онзи, който решава човешки съдби. Онзи, без когото нищо не става. Онзи, който ще оправи живота ви ако му се доверите. . . Нищо подобно! 

Всъщност аз помагам на певците да са по-успешни. И то на всякакви възрастови нива. От деца на 3 и 4 години до професионалисти на всякаква възраст. Най-възрастният ми ученик за сега е на 56 години. 

Разбрах следното, че ако при учителят по пеене се отива, за да изграждате заедно навици и години наред да поддържате и развивате технически умения и творчески мироглед, то при мен се идва по друга причина. Аз съм онзи, който трябва да настрои вас и вашият образ за конкретното изпълнение, за конкретния концерт или конкурс. За това работата ви с вокалният педагог да получи една прекрасна опаковка. Да се превърне в бонбон, който всеки желае да има. В торта с шоколадова глазура или в мечта, за всеки, който ви гледа. Да се превърнете в потенциална звезда.

Новини от последната седмица: След консултация с мен три Гран при и четири Първи места получиха млади и талантливи певци на конкурсите „Golden Voice Malta“ и Национален конкурс са изпълнители на забавна песен – Пловдив 2024. Общо наградените са НАД 6 човека, защото тук не споменавам другите места и поощрителните награди.

И знаете ли какво е усещането ми по време на всяка среща с вас? Няма насищане на творческите импулси, идеи, споделяния и реализации. НЯМА! И процесът е двустранен. А най-хубаво ми е, когато ученик се върне и ми каже: Имам идея за песента! Значи, че е почнал да мисли и то сериозно за представянето си на сцена. Означава, че съм си свършил работата отлично. 

Да, това е нещо, което правя – да паля онзи огън в очите и сърцата, който се нарича творческо вдъхновение. И когато имате концерт или представяне пред публика да можете да се самовъзпламените от порива на душата ви, която иска да покаже какво можете. Да започнете да фантазирате и да създавате образи, постановки, а защо не и цели шоу програми?

Можете да видите това, което правя във видеоматериалите, които съм прикачил. Тук е работата ми по откриването на Втория Сингапурски Рокфест 2020 г. На 5-ти март най-добрата рокгрупа на Сингапур RockWeller имаше честта и отговорността да подгрява публиката на Whitesnake и Scorpions. За целта трябваше да се изгради четиридесет и пет минутно шоу. Ковид настъпи изненадващо и от сцена на открито пространство влязохме в зала. Така организаторите можеха да контролират по-добре голямата маса хора. 

В хода на подготовката ни казаха, че поради мерки за сигурност от здравен характер подгряващата група „пада“. Сами можете да си представите как се чувствахме след два месеца здрава работа. Последва неочаквано телефонно позвъняване и предложение за 25 минути шоу вместо 45 минути. Съгласихме се и започнахме почти от нула подготовката: поливаната репертоар трябваше да се махне от сет листа, да се пренареди, концепцията да се промени изцяло и още и още. . .

Така или иначе станахме част от шоуто и това беше нещо повече от велико – барабаниста не се бе качвал на сцена повече от 3 пъти и получи нервна криза преди началото. Интересен факт от техническата репетиция. Първият участник в сборен концерт обикновено прави пробата си последен. Така техниката и сцената не трябва да се настройват и подреждат два пъти. На нас се падна честта да сме първи в концерта по разбираеми причини. По време на саундчека посъветвах бандата да прави всичко като на концерта, защото техническите служби не ни познават и трябва да видят какво правим. 

Моята позиция по време на техническата проба бе близо до озвучителния пулт. Там бе и продуцента на събитието. В движение обсъждахме технически проблеми и някои възможни трудности за по-късно. Към нас се приближи човек, който аз не познавах. Попита продуцента: За колко време можете да опразните сцената от нашата апаратура? Отговорът бе: 12-14 минути. Втори въпрос: А за колко да я поставите отново? Отговор: 15-18 минути. Мъжът каза: Опразнете сцената за тези момчета. Вижте какво шоу правят!

Тук е момента да поясня, че това бе турмениджъра на Whitesnake, който бе впечатлен от бандата и затова така реагира. На нас ни бе отредена цялата ширина на сцената, но по дълбочина имахме не повече от 3 метра и 50 сантиметра. Като в голям клуб. Добрата ни работа в предварителния етап даде резултата. Получихме цялата сцена и нещо повече – признанието на професионалисти от най-висока класа. 

Гледайте внимателно видеоматериалите. Анализирайте всяка стъпка и ще видите, че няма нито едно излишно движение, нито една дума в повече, нито едно пусто място на сцената. Шоуто стана прекрасно!

Това работя. Вдъхновявам и карам хората на сцена да сияят. Помагам по пътя им към големите успехи…и дори след това.

Whitesnake, Scorpions и аз – какво е общото? Ако не сте разбрали ще ви отговоря. И те като мен работят за шоуто си всеки ден упорито и непрестанно. За това са на върха десетки години. И те вярват, че само пеенето или свиренето НЕ Е ДОСТАТЪЧНО. 

П. С. А, да. Има и още нещо. 

Поне веднъж имахме ОБЩА сцена с тях. 

Ако възникват въпроси можете да ми пишете ТУК!

Също така можете да ме намерите във Facebook!

Присъединете се към групата за Публична реч за деца!

Подпишете се в канала ми в YouTube!

Присъединете се към моя канал в Телеграм!

 

Успех!

 

No comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *