Международен фестивал на изкуствата "Премиера - ОНЛАЙН"

Първия phygital-фестивал на изкуствата «ПРЕМИЕРА – ONLINE“

/*! elementor - v3.10.1 - 17-01-2023 */ .elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title[class*=elementor-size-]>a{color:inherit;font-size:inherit;line-height:inherit}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-small{font-size:15px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-medium{font-size:19px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-large{font-size:29px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xl{font-size:39px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xxl{font-size:59px}

Първия phygital-фестивал на изкуствата «ПРЕМИЕРА- ONLINE"

/*! elementor - v3.10.1 - 17-01-2023 */ .elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#818a91;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#818a91;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block}

Добре дошли на Първия phygital-фестивал на изкуствата «ПРЕМИЕРА- ONLINE“  – 22 октомври 2022г.
Цялата информация за фестивала можете да получите ТУК!

/*! elementor - v3.10.1 - 17-01-2023 */ .elementor-widget-image{text-align:center}.elementor-widget-image a{display:inline-block}.elementor-widget-image a img[src$=".svg"]{width:48px}.elementor-widget-image img{vertical-align:middle;display:inline-block} Международен фестивал на изкуствата "Премиера - ОНЛАЙН"
International Vocal Art Competition Golden Angel ( Los Angeles, USA )

Златен Ангел

Международен конкурс за вокално изкуство

Golden Angel

( Los Angeles, USA )

International Vocal Art Competition Golden Angel ( Los Angeles, USA )

Конкурсът е посветен на театъра, киното и музикално-сценичните изкуства. Акцента на репертоара трябва да падне върху класически, рок, джазови и поп опери, мюзикъли, анимационни филми и театрална музика. Както и да бъдат представени по начин, по който певецът да покаже личното си сценично присъствие, актьорско майсторство и умението да намери уникалното на песента, представянето ѝ и интерпретацията.

Конкурсът ще бъде излъчен директно в ефир на 20 ноември 2022 г.

КОНКУРСА СЕ ПРОВЕЖДА В СЛЕДНИТЕ КАТЕГОРИИ:

 

 • Солисти;

 • Дуети;

 • Ансамбли.

 • А капела ( ансамбли )

КОНКУРСА СЕ ПРОВЕЖДА В СЛЕДНИТЕ НОМИНАЦИИ:

 

 • Музикален театър – песен от мюзикъл, игрален филм, анимационен филм – актьорско въплъщение на музикален номер с елементи на театрализация

 • Опера – от солови арии до хорови номера

 • Мюзикъл – от солови до ансамблови номера.

 • Поп – от солови до ансамблови номера.

 • Рок – от солови до ансамблови номера.

 • Джаз – от солови до ансамблови номера.

 

ВОЗРАСТОВИ КАТЕГОРИИ:

 

 • Детска – 3 – 6 години включително

 • Младша 7-9 години

 • Средна 10-13 години

 • Старша 14-17 години

 • Младежка 18-21 години

 • Майсторска 22+ години

 • В случай на необходимост се добавя смесена възрастова група.

ЖУРИ НА КОНКУРСА

 

– За оценка на изпълненията се създава жури в състав, в който влизат известни деятели на културата и изкуството от САЩ;

– Журито оценява изпълненията по следните критерии: вокално майсторство, избор на репертоар, актьорско майсторство, костюм, работа с микрофон ( ако има ), работа с камерата, общо впечатление от изпълнението, артикулация, умения да се ползва сцената, артистизъм и др.

– оповестяването на резултатите става директно в ефир след всяко изпълнение;

ЧЛЕНОВЕ НА ЖУРИТО:

 

 • Dr. Joseph Curiale (САЩ)

  От близо тридесет години е член на Hollywood entertainment community и е първият автор на песни в историята на Columbia Pictures, Dr. Joseph Curiale е номиниран за Еми композитор, аранжор, оркестратор и продуцент на музика за филми, телевизия, аудио записи и изпълнения на живо. Работил е с почти всички големи и независими филмови компании в Холивуд (Columbia Pictures, Warner Brothers Pictures, Paramount Pictures, Disney, Tri-Star и др.) и с повече от 100 артисти от най-високо ниво като Майкъл Джексън, Рей Чарлз, Куинси Джоунс, Сантана, Литъл Ричард, Франк Синатра, Сами Дейвис младши, Нанси Уилсън, Триша Йерууд, до оперната звезда Катлийн Батъл, Dr. Joseph Curiale също композира, аранжира и продуцира музика за близо 100 телевизионни епизода, записи и други хитови филми като Роксана на Стив Мартин. Той получава първата си от няколкото златни и платинени плочи за приноса си към филмовия номер 1, саундтрака, Breakin’ (Breakdance), който представи брейк денса на света и също така получи златен запис за работата си по дебютния албум на Ванеса Уилям, Правилните неща. Док Северинсен го избра да бъде един от джаз аранжорите/композиторите на групата Tonight Show на NBC от 1981 г. до последното шоу на Джони Карсън през май 1992 г., прекрасен единадесетгодишен мандат, в който една от неговите композиции на биг бенда, Sick of the Blues, стана заключителната тема.

 

 • David Post (САЩ)

  Дейвид Пост преподава музика и театър от 1988 г. Той е режисирал и продуцирал над петдесет мюзикъла с млади хора и е продуцирал над 1000 представления. Притежава диплома за преподаване на вокал и инструментал в Калифорния K-12, магистърска степен по хорова музика от университета в Северна Аризона и бакалавърска степен по музикално образование от Музикалната консерватория на UOP. Той е бил председател на „Репертоара за хорова музика и стандартите в средното училище“ за Калифорнийската асоциация на американските хорови диригенти и главен съдия на фестивалите за хорова музика на Калифорнийската асоциация на музикалните преподаватели. Дейвид основава и ръководи компания за сценични изкуства www.baay.org в Белингам, Вашингтон, започвайки през 2005 г., като успешно въвежда обучението по изкуства в живота на над 1000 млади хора годишно в продължение на десет години. Съвсем наскоро Дейвид насочи вниманието си към изучаване и изпълнение на джаз, както в САЩ, така и в Русия. Неговата страст все още се крие в това да види как очите на млад човек светват, когато той или тя се движат от собствения им вроден артистичен глас, който излиза напред.

 

 • Renee Fassbinder ( САЩ )
  Рене Фасбиндер, известна още като г-жа Джой, е директор на Vocal Joy Studio и е преподавала на стотици певци от цял свят, започвайки през 1996 г. През 2000 г., като е сертифицирана от Сет Ригс и Speech Level Singing International. Г-жа Джой е основен учител, търсен в Хавай. Тя също така продължава жаждата си за познаване и изучаване на хабилитацията на гласа. Г-жа Джой създава безопасна и успокояваща атмосфера със своето чувство за хумор. Тя обича хората и приветства всички възрасти на всички нива, които искат да изградят сила, координация и ловкост, така че да имат достъп да развият изкуство изкуството си, независимо дали е поп, рок, музикален театър или джаз. Тя също така е рехабилитирала огромен набор от наранявания, включително гласови възли, парализирани гънки, гласови кисти, дрезгав глас поради прекомерно говорене и т.н. Рене е перфектен изпълнител, който свири навсякъде из Хаваите и Калифорния. Създател на собствена методика за обучение и рехабилитация на гласа.

Dr. Joseph Curiale ( USA )
David Post ( USA )
Renee Fassbinder Joy Fields

НАГРАЖДАВАНЕ:

 

– Списъкът с наградените ще бъде поместен на сайта на конкурса не по-късно от 18:00 ч. (USA time Los Angelis ) на 21 ноември 2022: http://www.martinkarnolsky.com/post-festivals/golden-angel

– всеки участник в конкурса получава електронна диплома за участие без указано „online участие“, но с указано – място на провеждане – Los Angeles, USA;

– по решение на журито Гран При може и да не се присъди;

– носителят на званието „Гран-При“ получава и парична награда от 100 Евро, електронна диплома и купа.

– автоматично се присъжда Гран-При на педагога, чийто ученик е завоювал Гран-При по решение на журито чрез вот из между всички участници получили пълен сбор точки – 30.

ГРАН ПРИ статуетка, диплом ( сертификат ) и парична награда 100 Евро – едно, което се определя с обсъждане на журито из между всички получили Лауреат 1 с пълен брой точки – 30.

 

ГРАН ПРИ за педагог – статуетка, диплом ( сертификат ) и парична награда 100 Евро. Наградата се присъжда на педагога, чийто ученик е получил Гран При.

РЕГИСТРАЦИЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ:

 

 • Срок за подаване на заявките: до 23:59 ч на 10 ноември 2022 г.

 • Заявкитe се подават на сайта на Конкурса http://www.martinkarnolsky.com/post-festivals/golden-angel

 • Организаторът на фестивала си запазва правото да отмени конкурса ( или отделни номинации ) в случай на отсъствие на необходимото количество за провеждане на честен и достоен конкурс.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

 

 • Обратна връзка от един или повече членове на журито по избор на участника. Включва 2 – 5 минутно видео, в което избраният/те членове на журито дават своето мнение за изпълнението на участника.

 • Видео консултация с член/ове на журито по избор на участника. Представлява 30 минутна видео сесия в ZOOM, Skype или друга подобна платформа, в която участникът може да задава въпроси за изпълнението си, за свързани с пеенето и представянето на сцена изобщо. Консултацията се провежда СЛЕД края на конкурса.

 • Онлайн урок в ZOOM, Skype или друга подобна платформа с член/ове на журито по избор на участника. Представлява 30 минутна сесия, в която участникът получава урок по предварително уговорена тема.

 • Специално благодарствено писмо до организация или човек на бланка на конкурса с подпис на директора на конкурса.

 • Специална грамота за педагог или участник указваща участието в конкурса на бланка на конкурса с подпис на директора на конкурса.

 • Участие в уебинар с водещ член на журито за участници.

 • Участие в уебинар с водещ член на журито за педагози.

ЦЕНИ:

 

Участието в Конкурса струва:

– Солисти – 25 Евро за номер;

– Дуети – 30 Евро за номер;

– Ансамбли до 5 човека – 55 Евро за номер;

– Ансамбли от 6 до 9 човека – 90 Евро за номер;

– Ансамбли от 10 до 14 човека – 126 Евро за номер;

– Ансамбли повече от 15 човека – 140 Евро за всеки номер.

ВНИМАНИЕ!

 

Допуска се участие в максимум ТРИ номинации за един солист или ансамбъл. Номинациите трябва да са различни.

 

Ранно заплащане!!!

 

До 24.00 ч. 20.10.2022г. цена за участие -20%! – PROMO CODE – GAngel20

От 21.10.2022г. до 24.00 ч. 31.10.2022г. – 10%! – PROMO CODE – GAngel10

От 01.11.2022г. до 24.00ч. 10.11.2022г. – Цената е без изменения!

След 24.00ч. 10.10.2022г. заявки не се приемат!

Допълнителни услуги

Международен конкурс за вокално изкуство GOLDEN ORCHID

Условия

За провеждане на

Международния конкурс

за вокално изкуство

Golden Orchid

Golden Orchid Конкурс

Настоящите условия регламентират начина на провеждане

на Международния онлайн-конкурс за вокално изкуство

 

„Golden Orchid“

 

Конкурсът ще бъде излъчен директно в ефир

на 30 януари 2022 г.

 

ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ СЕ ПРИЕМАТ

ОТ 20 ДЕКЕМВРИ 2021 г. ДО 23 ЯНУАРИ 2022 г.

 

Д-р Мартин Кърнолски

Учредители, организатори


Учредител и организатор на Конкурсът се явява Karnolsky Educational Services, директор Мартин Кърнолски ( България/Сингапур ) наричан за краткост Организатор.

 

Партньор на Конкурсът – независима културна организация с нестопанска цел „Школа талантов“( организация на ефирно излъчване и техническата поддръжка на гласуването в реално време ).

 

Участници в Конкурсъг

 

В Конкурсът могат да участват вокални любителски състави, индивидуални изпълнители, студенти и професионалисти без ограничение във възрастта.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА

 

КОНКУРСЪТ СЕ ПРОВЕЖДА В СЛЕДНИТЕ КАТЕГОРИИ:

 • Солисти;

 • Дуети;

 • Ансамбли.

КОНКУРСЪТ СЕ ПРОВЕЖДА В СЛЕДНИТЕ НОМИНАЦИИ:

 • Поп песен

 • Народна песен и съвремена обработка на народна песен

 • Класическо пеене

 • Хорово пеене

 • Джаз и блуз

 • Рок и рок-н-рол

 • А капела

ВОЗРАСТОВИ КАТЕГОРИИ:

 • Детска – 3 – 6 години включително

 • Младша 7-9 години

 • Средна 10-13 години

 • Старша 14-17 години

 • Младежка 18-21 години

 • Майсторска 22+ години

 • В случай на необходимост се добавя смесена възрастова група.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА УЧАСТНИЦИТЕ:


– продължителност на произведенията – не по-дълги от 4 минути ( в случай на превишаване на времето Организаторът има право да прекъсне изпълнението );
– всеки колектив и отделен изпълнител има право да участва в до три номинации ( за всяка отделна номинация се подава отделна заявка );
– във всяка една номинация всеки колектив или индивидуален изпълнител имат право да подадат заявка за САМО едно произведение.
– записани бек вокали, записана мелодия в унисон или в интервал не се позволяват, записан глас в унисон е забранен;
– конкурсните изпълнения са съпроводени от инструментал без записан основен глас ( минус ), акомпанимент на живо или а-капела.
– ансамблите изпълняват произведения с многоглас: дуетите – двуглас, останалите форми минимум триглас, средната група – минимум двуглас, ансамблите от младшата група – едноглас;
– оценките на участниците се обявяват непосредствено след тяхното изпълнение;
– реда на конкурсните изпълнения се определя чрез жребий;
– в случай на нужда Организаторът си запазва правото да внася изменения и допълнения в условията за провеждане и участие в конкурса;
– в категория “Ансамбли” състава на участниците трябва да отговаря минимум на 70% на изискванията на възрастовата група.

 

Задължителни изисквания към конкурсното видео:


– Продължителност на произведението – не повече от 4 минути ( в случай на превишаване на указаното време Организаторът има право да прекъсне видеото );
– към заявката за участие се добавя и линк към YouTube с «живото» изпълнение;
– видеото трябва да е направено в последните 365 дни;
– камерата трябва да е поставена фронтално и да показва изпълнителя в цял ръст;
– не се допускат за участие видеа от други конкурси;
– не се допуска видео с монтаж на звука или видеото, освен ако не се представя видео от телевизионно участие.

Жури на Конкурса

 

– За оценка на изпълненията се създава жури в състав, в който влизат известни деятели на културата и изкуството от различни страни по света;

– Журито оценява изпълненията по следните критерии: вокално майсторство, избор на репертоар, актьорско майсторство, костюм, работа с микрофон ( ако има ), работа с камерата, общо впечатление от изпълнението, артикулация, умения да се ползва сцената и др.

– всички протоколи на журито се изпрашат на Организатора;

– отговорност за сформирането състава на журито и контрола над работата му се възлага на Организатора;

– всеки член на журито има право да гласува, да участва в обсъждане до приемане на решение от всички членове на журито;

– журито не отчита материални възможности, социална принадлежност, националност и местожителство на участниците – само творческите и художествени умения и възможности, при абсолютно равни условия;

– решението на журито е окончателно и не се обсъжда;

– председателя на журито има право при екстремни условия да налага вето на общото решение на журито и да приема свое решение в интерес на децата, педагозите и Конкурса.

Dr. Martin Karnolsky
Angelina Choo
•	Diane Gallardo

Членове на журито

 • Мартин Кърнолски ( Bulgaria - Singapore ) - Председател. Продуцент, доктор на театралните науки и театралните изкуства, педагог по вокал и сценично поведение, автор на музика, музикант и актьор;
 • Angelina Choo-Sassarak ( Singapore ) – певица, педагог с над 20 години опит с деца, възрастни и хора със специални нужди. Създател на The A Cappella Society – концерти и програми за обучение достигнали до над 100 000 ученици в Сингапур. Концертира в The Esplanade в Сингапур и в чужбина в Хонг Конг, Макао, Индонезия, САЩ и Холандия.
 • Diane Gallardo ( Colombia - China ) - Даян е професионална певица и педагог сертифицирана от „Voice College“ - Великобритания. Има повече от 15 години опит в областта на вокалното сценично изкуство. Концертира на три континента – Латинска Америка, Европа и Азия. Създател е на програма за обучение по основи на съвременното пеене за начинаещи.

Вземете обратна връзка от журито, като изберете от бутоните по-долу!

Оценка за изпълнението

 

– Журито оценява участниците по 30 бална система;

– сборът от оценките на всички членове на журито определя позицията в крайното класиране на участника;

– всеки член на журито поставя индивидуално оценка на всеки участник непосредствено след изпълнението му и приема решение по присъждане на звание Лауреат 1ва, 2ра или 3та степен или Дипломант 1ва, 2ра или 3та степен;

– оповестяването на резултатите става директно в ефир след всяко изпълнение;

– журито се съвещава след края на всичките етапи на Конкурса и приема решение по присъждането на Гран При между участниците, които са получили максимален брой точки – 90.

Награждаване:


– Списъкът с наградените ще бъде поместен на сайта на Конкурса не по-късно от 18:00 (българско време) на 31 ЯНУАРИ 2022: www.martinkarnolsky.com/golden-orchid
– всеки участник в конкурса получава електронна диплома за участие без указано „online участие“, но с указано – място на провеждане – Сингапур;
– по решение на журито Гран При може и да не се присъди;
– носителят на званието „Гран-При“ получава и парична награда от 120 Евро, електронна диплома и купа.


Регистрация на участниците:

 

• Срок за подаване на заявките: до 23:59 ч на 23 януари 2022 г.
• Заявките се подават на сайта на Конкурса www.martinkarnolsky.com/golden-orchid
• Организаторът на фестивала си запазва правото да отмени конкурса ( или отделни номинации ) в случай на отсъствие на необходимото количество за провеждане на честен и достоен конкурс.

Цени

 

– Солисти – 20 Евро за номер;

– Дуети – 13 Евро за всеки участник за номер;

– Ансамбли до 5 човека – 11 Евро за всеки участник за номер;

– Ансамбли от 6 до 9 човека – 7 Евро зя всеки участник за номер;

– Ансамбли от 10 до 14 човека – 5 Евро за всеки участник за номер;

– Ансамбли от 15 човека – 4 Евро за всеки участник за номер.

ВНИМАНИЕ!

 

Допуска се участие в максимум ТРИ номинации за един солист или ансамбъл.

Предварително заплащане!!!

 

 

До 24.00 ч. 10.01.2022г. цена за участие -20%! – промо код GORCHID20

От 11.01.2022г. до 24.00 ч. 17.01.2022г. – 10%! – промо код GORCHID10

От 16.01.2022г. до 24.00ч. 23.01.2022г. – Цената е без изменения!

След 24.00ч. 23.01.2022г. заявки не се приемат!

Направи първата крачка СЕГА!

Плащане по банков път!

Вземате инструкциите за плащане по банков път от бутона в дясно.