1 + 1 = блясък в очите и затаен дъх

1 + 1 = блясък в очите и затаен дъх

Умението да настроите публиката на вашата вълна и тя да «диша» с същото темпо, с което дишате и вие е мечта на всеки човек, който излиза пред хора да представя изкуството си. Тази мечта е постижима, разбира се!

Сигурeн съм, че и на вас ви се е случвало такова преживяване. Може би не след филм или концерт, но след прочетена книга или театрален спектакъл.

Като деца най-много ни допадаха филми за индианци и каубойци. Разбира се, че индианците бяха добрите, а коубойците – лошите. Имаше и филми, които бяха по-скоро само каубойски. Тогава имаше добър и един лош каубой. Ние винаги сме избирали страната на добрия – защитник, силен, красив, умен, непобедим. . .

1 + 1 = блясък в очите и затаен дъх

След филма, още докато излизахме от киното се надпреварвахме да споделяме впечатленията си. Един през друг говорехме: «Видя ли го, когато извади пистолета и застреля трима лоши?», «А когато скочи в днижение от коня и се преметна уж че е убит, но после се оказа, че това е най-готиния трик на земята…», «Този номер с ласото го е измислил добрия. Сигурен съм! Даже баща ми има приятел, който е живял в Америка и е чувал за този каубой и номерата му.».

Ентусиазма, с който обсъждахме часове наред филма говореше само за едно – филма силно ни е въздействал. Почувствали сме се като истински каубойци. Увлечени от чара на главния герой ние искахме да приличаме на него. Очаквахме и вярвахме, че това е нашето бъдеще!

Когато пораснах малко и започнах да свиря на китара «Щурците», «Тангра» и «Сигнал» бяха моите идоли. Ходех на концертите им. Знаех песните им на изуст и с дни репетирах у дома пред огледалото стойки, чупки, пози. . . Правех се че свиря пред огромна зала пълна с ентусиазирани мои фенове. И това само защото тези групи са ме вдъхновявали. Карали са ме да мечтая. Припознавал съм в тях себе си по един или друг начин.

Ние не музицираме, не танцуваме, не пеем заради себе си пред публиката. Да, задоволяване на егото винаги има и е нужно на всеки артист, но не това е основното. Ние трябва да нахраним с емоции гладните за преживявания фенове. Дошли от всякакви места, за да чуят СВОЯТА история от нас.

Както казах вече, това се учи. Това е умение. Ще можете да накарате публиката ви да направи всичко, което вие пожелаете тогава, когато вие ѝ предложите персонално отношение и истории, в които всеки да се познае. Всеки да намери своя спомен или емоция. Ние работим с тези два компонента на човешката психика – спомени и емоции.

Не става дума артиста да е въодошевлен и увлечен от шоуто, а публиката да е ангажирана и увлечена от това, което става на сцената.

1 + 1 = блясък в очите и затаен дъх

Вероятно не ми вярвате, но ако се сетите за последния концерт, на който сте присъствали или гледали и много ви е харесал ще откриете, че хората на сцената са докосвали именно спомените ви и са възбуждали емоциите ви. Спирайки за момент да ви разкажат история или обръщайки се към някого от публиката с конкретно послание…

Или пък дори канейки на сцената момче и момиче, за да може момчето да предложи брак на момичето ПРЕД ВСИЧКИ. И да покаже колко добри сърца имаме ние всички, които с радост приемам прекъсването на любимата ни музика с един толкова иначе интимен акт. Акт, който двама души са решили да изложат в публичното пространство…

Вие можете да направите всичко това!

Вие имате потенциала да се превърнете в звезда, която хората обожават!

Вие имате шанса да четете тези редове, защото аз ви предлагам да ви науча как да го правите. Но за да не превръщам този иначе увлекателен разказ в търговско предложение смятам, че най-добре е да натиснете бутона по-долу „Специално предложение“, за да разберете точно какво ви предлагам.

Дори да не натиснете бутона знайте, че основното, което артиста прави е не да задоволява своето его, а да създава усещането за персонално отношение, да докосва най-чувствителните струни на хората с истории и споделени мигове, а също така и да променя животи, като вдъхновява за действие и промени своите последователи.

Ако възникват въпроси можете да ми пишете ТУК!

Също така можете да ме намерите във Facebook!

Присъединете се към групата за Сценично поведение!

No comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *